Terveellistä syötävää ilman lisättyä sokeria

Olen löytänyt Kainuulaisen tuotteen, jota on helppo käyttää osana terveellistä välipalaa, aamupalaa, jälkkärinä.. you name it! Tätä smoothieta on helppo hehkuttaa, koska siinä on kaikki palaset kohdallaan. Terveellisyys on pyöräytetty purkkiin juotavaksi smoothieksi ja sen löytää jo monestakin paikasta.

Helpoin välipala tien päällä on hedelmä/marjasmoothiet. Tätä suosittelen usein omille asiakkaillekin, jos ovat tien päällä ja fiksut välipalavaihtoehdot mietityttävät. Smoothien lisäksi suosittelen esimerkiksi pähkinöitä rasvan lähteeksi ja jonkun proteiinin lähteen (rahka, liha, hyvälaatuinen leikkele, proteiinipatukka jne.). Tämä kombo antaa sopivasti energiaa seuraavaan isompaan ateriaan saakka.

Välipalavaihtoehdot vitriineissä ovat nykyään onneksi muutakin kuin täytetty sämpylä ja pulla. Edelleen joissakin paikoissa fiksuja vaihtoehtoja on hankalasti saatavilla. Jotkut eivät ehkä sovi omaan ruokavalioon tai muutoin hyvistä vaihtoehdoista löytyy turhan paljon sokeria. Aina niitä omia eväitä ei ole mahdollista ottaa matkaan jokaiselle reissulle. Nämä smoothiet ovat hyvää vauhtia levittäytymässä laajemmallekin Suomeen. Tällä hetkellä niitä löytyy Kajaanista ja Vuokatista muutamista kaupoista, sekä pian Helsingistä. jotta saa näppärästi napattua mukaan välipalaksi.

 

Nämä smoothiet sisältävät muun muassa kainuulaista porkkanaa ja punajuurta. Maut on yhdistelty sopiviksi moniin makunystyröihin. Niitä on yhteensä neljä eri makua: Green, Yellow, Red ja Orange. Meidän junioreiden suosikit olivat Orange ja Yellow.

Smoothieden takana ovat Oregana Oy:n Mika Hanhisuanto ja Samuli Konttinen. Tuotteet on suunniteltu Kajaanissa ja ne myös valmistetaan Kajaanissa.

 

Mun välipalavinkki tien päällä liikkujille:

Hedelmä- tai marjasmoothie, pieni kourallinen pähkinöitä sekä jokin proteiininlähde (rahka, hyvälaatuista leikkelettä tai jokin hyvä proteiinipatukka).

Juttu on tehty yhteistyössä Oregana Oy:n kanssa.

//Jenna

Muut kirjoitukset

Jaa