Motivaatiosta ja muutoksista

Miten yhdistän yrityksen, palkkatyön ja perhe-elämän? Vastaisin tähän joskus, etten mitenkään. Useimmiten voisin onneksi sanoa, että haasteiden kautta, mutta kaikki toimii. Meitä on kaksi aikuista ja kaksi lasta jakamassa tätä arkea, johon luonnostaan kuuluu myös omia harrastuksia. Syntyy toisinaan ajankäytöllisiä haasteita, aikaisia aamuja ja väsyneitä iltoja. Kaikki kuitenkin tehdään sen takia, että on huippua toteuttaa omia unelmia. Voin määritellä itse, kuinka paljon teen yrityksen kautta töitä. Jarruttelen kun siltä tuntuu.

Aloin pohtimaan omien unelmien hapuilemista. Toisinaan niiden eteen täytyy tehdä kirpaisevia luopumisia ja etenkin tehdä töitä niiden eteen. Harvoin ne itsekseen eteen tupsahtaa – ainakaan suurimmalla osalla.

Tai no oikeastaan, oli se asia mikä tahansa, muutoksen tekeminen on työlästä. Tuttuja rutiineja ja polkuja on helppo seurata. Ristiriita kuuluu monesti ajattelemattoman suusta: Haluaisin sitä ja tätä, mutta haluan kyllä pitää tästä ja tuosta kiinni. Halutaan muutosta ja kehitystä, mutta ei olla valmiita muuttumaan.

Silloin, kun tavoitteita kohti mennään ja mieli lipsahtaa epätoivon puolelle, on hyvä muistella sitä tulevaa, jota kohti on menossa. Muistella hetkinen myös lähtötilannetta, jos mieli yrittää ilkeillä, ettei ole edistytty yhtään. Lähtötilanne häipyy usein nopeastikin mielestä.

Keksin toistamiseen syitä, miksen voisi perustaa omaa yritystä. Halusin kyllä, mutten uskaltanut tehdä mitään sen eteen. Puhuin siitä muillekin, mutta aina oli joku mutta. Kunnes minulle tupsahti laskuttamattomia asiakastöitä ja yrityksen perustamiselle kasvoi paineet. Selasin nettiä vähän sinne tänne. Taustatyö jäi fiiliksen mukaan tehtyihin sopimuksiin (ja parin perumiseen) – lienee just mun tapaista.. Tässä kuitenkin olen tekemässä sitä, mistä on jo tovi ehditty jaaritella. Leikisti yllättynyt silti, kuinka tässä näin kävi.

Ja sanon, että etenkin nyt on hyvä muistella tavoitetta ja lähtötilannetta aina, kun mieli ilkeilee. Tässähän sitä kovasti ollaan menty eteenpäin.

Muut kirjoitukset

Jaa