Jotta saat kuntoutettua erkaumaa ja vahvistettua keskivartalon tukea, jotta pääset eroon selkäkivuista, jumeista, inhottavista vaivoista, lantionpohjaa ja keskivartalon tukea täytyy harjoitella aktiivisesti ja usein.

1. Treenaa mieluummin vähän ja usein, kuin paljon ja harvoin 

Tällöin saat tuntumaa syviin vatsalihaksiin ja lantionpohjan lihaksiin, kun harjoituksia on useammin. Sinulla on helpompi myös tuoda harjoitukset arkeen mukaan, kun niitä tehdään vähän kerrallaan. Aikaa ei mene muutenkin työntäyteiseen arkeen enempää, kuin on tarve. Kun harjoitussetti on lyhyt ja napakka, on pienempi kynnys ottaa se arkeen mukaan. Pikkuhiljaa tekeminen tulee tavaksi.

2. Ota tavaksi tehdä yksi harjoitus aina tiettynä ajankohtana

Ajankohta on mieluiten sellainen, että se toistuu mahdollisimman samankaltaisena. Kun otat yhden tavan kerrallaan ja harjoittelet sitä tarpeeksi pitkään säännöllisesti, se muodostuu pikkuhiljaa rutiiniksi asti.

3. Ota tavaksi nostaa vauva/lapsi aina keskivartalon tuen kanssa.

Oletan, että tämä tekeminen toistuu usein, joten siihen on helppo lisätä oikea asento. Me usein muistetaan treenamisessa tsempata asentojen kanssa, kun tangossa on enemmän rautaa ja painoa. Kotioloissa, työssä tai arjessa muuten saatetaan nostella ja kannella kaikennäköistä ilman sen kummempaa miettimistä oikeanlaisesta asennosta.

Itse usein muistin oikeat asennot hyvin salilla treenatessa, mutta saatoin unohtaa ne, kun tein arjessa muuta hommaa. Tästä minun selkä ei tykännyt. Raskausaikana ja raskauden jälkeen jouduin monta kertaa muistuttelemaan itseäni oikeanlaisista asennoista. Vauvoja ja lapsia nostellaan useita kertoja ja kannetaan paljon. Siksi on tärkeää ottaa huomioon oikeat asennot ja aktivoinnit arjessa.

Sen jälkeen, kun sitä on tehnyt useita kertoja, useana päivänä, monta viikkoa, aktivointi alkaa muuttua tavaksi ja tämä on tarkoitus. Harjoitusten tekeminen kerran tai kaksi viikossa on hyvä tapa aloittaa lantionpohjan ja keskivartalon tuen treenit. Jotta vatsalihasten erkauma kuntoutuu, haluan, että teet niitä mahdollisimman usein.

Niitä tilanteita varten, kun aivastat, yskäiset, hyppäät ja juokset, sinun kannattaa treenata maksimaalista voimantuottoa lantionpohjaan. Tein sulle videon, jossa on muutama harjoitus sekä kehonhuoltoliike. Videon löydät täältä.

Käy klikkaamassa se itsellesi ja muista ottaa harjoitukset käyttöön säännöllisesti.

Viimeisimmät blogitekstit

Pitkäjänteisyys treenaamisessa

Huudan heti hep. Minulle tämä on hankalaa. Ja tämän asian kanssa täytyy usein tsempata. Kerron esimerkin. Jos minun pitää tehdä treenit A ykkösviikolla, treenit A+B kakkosviikolla ja treenit A+B+C kolmosviikolla, niin tekisin suoraan A+B+C. Olen…

Lue lisää »
Ei kommentteja

Miten usein täytyy treenata, jotta saa erkauman kuntoutettua?

Jotta saat kuntoutettua erkaumaa ja vahvistettua keskivartalon tukea, jotta pääset eroon selkäkivuista, jumeista, inhottavista vaivoista, lantionpohjaa ja keskivartalon tukea täytyy harjoitella aktiivisesti ja usein. 1. Treenaa mieluummin vähän ja usein, kuin paljon ja harvoin  Tällöin…

Lue lisää »
Ei kommentteja

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jaa